Over Repete

Met Repete willen we iets toevoegen aan de vele bestaande gospelkoren door op een hoog artistiek niveau een gevarieerd repertoire te brengen. Daarbij willen we platgetreden paden zoveel mogelijk proberen te vermijden. Dus niet alleen (black) gospel, maar ook (indie-)rock en (new)folk om maar eens iets te noemen. Denk Sufjan Stevens, denk Gungor.

Repetities

We repeteren eens per twee weken op een woensdagavond in het Gomarus College aan de Magnoliastraat 1 te Groningen. De noten worden zoveel mogelijk zelfstandig ingestudeerd zodat we tijdens de repetities vooral kunnen werken aan afwerking en productie.

Muziek

De muziek zal zowel a capella als met band worden uitgevoerd. De vaste kern van de band bestaat uit Kees van der Berg op gitaar, André van der Weide op toetsen, Bernd Veenema op contrabas, percussionist Pandu Windartono, violiste Dorienke Gort en celliste Andrea Meijer.

Medewerkingen aan diensten, bijeenkomsten en festivals maar ook zelfstandige concerten behoren tot de mogelijkheden. Ook staan we open voor samenwerking met andere artiesten.

Voor meer informatie: klik hier.

Dirigent

 

FLORIS

Sinds dit seizoen is de enthousiaste jonge dirigent Floris Venema verbonden aan Repete. Hij volgt Peter van Dijk-Veldkamp op, in ieder geval voor een jaar. Op 17-jarige leeftijd stond Floris voor het eerst voor een koor. Hij studeerde in 2017 af als Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium. Koordirectie volgde hij bij Louis Buskens, zanglessen kreeg hij van Esra Dalfidan. Floris' favoriete muziek beweegt zich ergens tussen de stijlen Folk en Jazz in. Floris is als docent muziek verbonden aan het Gomarus College te Groningen. Ook is hij slagwerkdocent en bandcoach. Eerder was Floris dirigent van Aglow uit Leek, Perspectief uit Bedum en de cantorij van de GKv te Leek. Als drummer is Floris actief in diverse projecten en maakt hij deel uit van de band van de Deense songwriter Bjarke Ramsing.

 

 

 

 

PETER

Peter van Dijk-Veldkamp (1978) studeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij was dirigent van diverse koren waaronder Menorah uit Hoogezand en DOX uit Bedum. Zijn brede muzikale smaak en interesse maakt het hem vrijwel onmogelijk zich te verbinden aan één instrument of stijl. Hij is zeer actief in zowel ‘lichte’ als ‘klassieke’ muziek, zingt en bespeelt diverse instrumenten. Als docent Muziek en Godsdienst is hij verbonden aan het Gomarus College te Groningen.

Persfoto's & media

Klik hier voor persfoto's van Repete.